In 1984 studeerde Patrick af aan de KULeuven als licentiaat in Lichamelijke Opvoeding en in 1986 studeerde hij af aan de KULeuven als licentiaat in de Kinesitherapie en Manuele therapie.

Patrick heeft al heel wat kennis en vaardigheden opgedaan gedurende zijn carrière als kinesist. Hij is onder andere met erkende bijzondere bekwaamheid gespecialiseerd in Manuele therapie van de wervelkolom, extremiteiten en TMJ (kaakgewricht). Hij bezit ook de McKenzie therapie (McKenzie institute, Benelux,2003) ter behandeling van nek- en rugklachten.

Verder is Patrick ook gespecialiseerd in lymfedrainage volgens de technieken van Dr. Vodder en Prof. Leduc (KUL 1986, Prof. Van Kampen), Bekkenbodemtherapie bij volwassenen en kinderen ter zindelijkheidstraining (KUL 1986 Prof. Van Kampen; UZG 1996, 2002 Prof. Van Walleghem en Prof. Van Hoebeke ; UZA 2002 Prof. Van Wynendaele), vestibulaire habituatietraining en relaxatietherapie.

Vandaag de dag is Patrick deskundige in de behandeling van de wervelkolom, extremiteiten en oro-faciaal met behulp van dry-needling. Bijkomend kan je bij Patrick terecht voor een echografisch onderzoek van jouw letsel of klacht.

In zijn vrij tijd kan hij enorm genieten van een lekkere hap en tap, een Spaanse zon en het slaan van een padel balletje.