image

In 1993 studeerde Helga af aan de KULeuven als licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie met specialisatie manuele therapie.

In het kader van deze specialiteit volgde ze nadien verdere opleidingscursussen. Een hiervan is Mckenzie therapie. Dit is een behandelmethode met veel oefeningen speciaal ontwikkeld om nek- en rugklachten (bv hernia) te behandelen waardoor de patiënt ook deels aan zelftherapie kan doen.

Verder volgde Helga ook verschillende cursussen rond het behandelen van sportletsels met de gekleurde kinesiotaping als aanvulling.

Bekkenbodemspiertraining om vele mogelijke problemen daarrond te behandelen, behoort ook tot haar kennisdomein.

Helga volgt zelf al vele jaren yoga en ontdekte ook hoe deze oefeningen goed toepasbaar zijn in de kinepraktijk. Ze zijn terug te vinden in de relaxatietherapie maar evenzeer bij fysieke klachten, ook in het kader van  CVS en fibromyalgie waar stretching uit de yin-yoga goed van pas komt.

Permanente vorming vindt Helga zeer belangrijk en in het kader daarvan volgt ze momenteel de opleiding dry needling aan de universiteit Gent.

Op deze manier probeert Helga haar patiënten zo goed mogelijk te behandelen met de voor hen meest aangewezen, recente en accurate methoden.